Search
Close this search box.

Logeren bij mijn petekind

Op vakantie 'Down under'

Mijn nichtje Jolien is getrouwd met Bas en volgt hem de hele wereld over. Hij werkt namelijk bij Boskalis International, een van de grootste baggermaatschappijen ter wereld. Ze hebben o.a. in Indonesië en Singapore gewoond en nu wonen ze in Perth, West Australië.

Aangezien ik het wel leuk vind om te reizen, heb ik in 2018 twee weken bij hen gelogeerd in Singapore en afgelopen maart ben ik 3 weken naar Australië geweest. Daar ben ik ook weer twee weken bij hen geweest en daarna nog een korte week in Sydney.

Singapore is een stadstaat in Azië, tussen Maleisië en Indonesië en hoewel het Aziatisch is, heeft het veel westerse invloeden door de vele multinationals die zich daar gevestigd hebben. Er zijn veel bezienswaardigheden dus je kunt je daar best twee weken vermaken. Het mooiste vond ik de botanische tuinen die al uit 1859 stammen. Het is een enorm park met allerlei soorten tuinen, parken en bomen. Maar het indrukwekkendste vond ik toch wel de Gardens by the Bay met o.a. de Supertree Grove. Deze 18 supertrees zijn 25 tot 50 meter hoge kunstwerken die lijken op bomen en zijn begroeid met wel 200 verschillende soorten exotische planten en ze zijn super gaaf om te zien! Ik heb ook genoten van het ritje in de Singapore Flyer, een 165 meter hoog reuzenrad. In dit half uurtje had ik een spectaculair uitzicht over de stad en tot ver over de Stille Oceaan.

Ook in de omgeving van Perth zijn voldoende bezienswaardigheden om je te vermaken. Je maakt er alleen heel wat meer kilometers. Ik heb daar diverse (bus)tochten gemaakt naar:

  • Wave Rock (350 km): een rots van 15 bij 150 meter, die door eeuwenlange erosie is uitgesleten tot een gigantische ‘golf’, erg indrukwekkend als je erbij staat, je voelt je dan even heel klein.
  • Rottnest Island (maar 33 km + 1½ uur varen met de veerboot): hier staan nog twee nooit gebruikte kanonnen uit de Tweede Wereldoorlog. Laten staan is goedkoper dan slopen!
  • Pinacles woestijn (200 km): een bizar, zanderig en ook bijzonder park met duizenden kalkstenen pilaren, waarvan sommigen vijf meter hoog zijn.
  • Canal Rocks (260 km): een kanalennetwerk in de rotspartijen.
  • Hamelin Bay (310 km): hier zwommen zwarte pijlstaartroggen vlak langs het strand, je kon ze gewoon aaien.
  • Jewel Cave (320 km): de grootste toegankelijke kalkstenen grot in West-Australië met prachtige stalagmieten en stalactieten.

En daarnaast ook nog wat kortere uitstapjes naar de botanische tuinen in Perth, naar een Wildlife Park, een dierentuin met alleen maar inheemse dieren, een wijnproeverij en ik ben uiteraard ook een paar keer naar het strand geweest.

Na twee weken Perth, vloog ik door naar Sydney (4.000 km)! Daar heb ik nog vijf dagen doorgebracht en o.a. dé toeristische attracties bezocht: het Opera House en de Harbour Bridge. Ik vond het erg bijzonder om die twee iconische bouwwerken met eigen ogen te kunnen zien.

Deze drie weken zijn omgevlogen en ik heb er enorm van genoten en ik zal er nog lang met veel plezier aan terugdenken. Nu maar weer sparen voor een volgende (verre) bestemming!

Annie Roelofs

Komende activiteiten
Fietsen
vanaf ’t Hart
donderdag
6 en 20 juni
4 en 18 juli
13:30-16:30
Bingomiddag
in ’t Hart
vrijdag
31 mei
14:00-17:00
Bingomiddag
in ’t Hart
vrijdag
28 juni
14:00-17:00
Wekelijkse activiteiten

Activiteiten vinden plaats in MFA ’t Hart

Maandag Biljarten

Vrij kaarten

13.30-17.00

13.30-17.00

Dinsdag Inloophuis

Workshop tekenen

09.30-12.00

14.00-16.00

Woensdag Biljarten

Prijsrikken

13.30-17.00

13.30-17.00

Donderdag Hartensoos

Eetpunt

09.30-12.30

12.30-14:00

Vrijdag