Search
Close this search box.

Soepenbuffet

De eetcommissie van de vereniging weet ons steeds weer te verrassen.

De ene keer met een Chinees buffet, dan weer met een warm buffet, een koud buffet of eten in een restaurant. De belangstelling is over het algemeen ook groot. Veel leden nemen deel aan de maaltijden die door de commissie altijd met grote zorg zijn voorbereid. Bij elk diner is het ook een gezellige boel, veel mensen zien uit naar de gezamenlijke gezelligheid.
Dit keer had de commissie iets heel anders bedacht, een soepenbuffet: lekkere soepen met een rijke variëteit aan belegde broodjes met daarnaast keuze uit een worstenbroodje, een saucijzenbroodje of een kaasbroodje. Een mooi idee.

Minder deelnemers
Deze keer hadden zich minder deelnemers aangemeld dan andere keren, er waren 23 deelnemers. Dat viel tegen, maar de zin in soep was groot. Het kan gebeuren dat er een keer minder animo is. De zaal was ingericht en toen iedereen er was schoven de deelnemers de tafels aan elkaar. Een grote tafel eet gezelliger dan tafeltjes met vier personen. De broodjes werden op schalen binnengedragen, daarna twee pannen soep. Iedereen zat te wachten op de andere pan, maar die kwam niet. Er waren twee soorten soep.

Wat in de soep
De voorzitter heette namens de eetcommissie iedereen welkom en legde uit dat er vanwege het beperkte aantal deelnemers twee soepen waren. De gasten konden daar wel begrip voor opbrengen. Bij het opdienen bleek dat er wel twee soorten soep waren, helaas voor iedere gast maar één kop soep.
Vooral de leden van de eetcommissie keken beteuterd en zaten ongemakkelijk hun soep te eten. Wat is er in hemelsnaam fout gegaan dat dit zo kon gebeuren? Toen wisten zij het antwoord niet. De voorzitter legde uit dat er iets niet goed gegaan was. De soep die er was, smaakte prima, de broodjes waren erg lekker en ruim voorzien van beleg en ook de snackbroodjes waren prima. Alleen de diverse soorten soep waren er niet. Miscommunicatie, niet goed begrepen, anders geïnterpreteerd. Had even gebeld, dan had je bij kunnen halen. Allemaal achteraf.

De meeste gasten waren ook wel wat teleurgesteld, maar minder dan de commissieleden. Deelnemers lieten weten: jullie organiseren dingen, dat kan wel eens anders gaan. Wij hebben gewoon gezellig met elkaar zitten eten en zeker genoten van elkaars gezelschap. Dat is veel waard.

Voor de leden van de eetcommissie was dit een troost en een opsteker.

Toon van Wezel.

Komende activiteiten
Fietsen
vanaf ’t Hart
donderdag
6 en 20 juni
4 en 18 juli
13:30-16:30
Bingomiddag
in ’t Hart
vrijdag
31 mei
14:00-17:00
Bingomiddag
in ’t Hart
vrijdag
28 juni
14:00-17:00
Wekelijkse activiteiten

Activiteiten vinden plaats in MFA ’t Hart

Maandag Biljarten

Vrij kaarten

13.30-17.00

13.30-17.00

Dinsdag Inloophuis

Workshop tekenen

09.30-12.00

14.00-16.00

Woensdag Biljarten

Prijsrikken

13.30-17.00

13.30-17.00

Donderdag Hartensoos

Eetpunt

09.30-12.30

12.30-14:00

Vrijdag